вівторок, 5 березня 2019 р.

ТОП-7 досягнень українців, які увійшли до Книги рекордів Гіннеса

Спортивні досягнення

Почнемо з двох спортсменів, у яких по два записи: Ларисі Латиніній досі немає рівних за кількістю олімпійських нагород серед жінок. Вона піднімалася на п'єдестал рекордні 14 разів, причому 9 разів за золотом. Більше тільки у американського плавця Майкла Фелпса.

Сергій Бубка здивував світ іншим – за свою кар'єру встановив 35 світових рекордів. На відкритих стадіонах з ним і досі ніхто не зрівняється.


Найвища людина світу

До минулого року саме українець носив титул найвищої людини світу. Зріст Леоніда Стадника – 2 метри 57 сантиметрів. Якщо поглянути на сторінку Вікіпедії зі списком найвищих людей, починаючи з 1835-го року, то українець опиниться на четвертому місці. Нинішній рекордсмен Гіннеса нижче Леоніда на 6 см.


Сила духу і швидкість

Потрапляли українці в почесний список і завдяки силі духу. У свої 65 років львів'янин Павло Резвой зробив те, що під силу одиницям. На човні зі звичайними веслами переплив Атлантичний океан. А увійшовши в азарт, підкорив ще й Індійський, ставши при цьому третьою людиною в світі з таким послужним списком.

Плюс два записи в Книзі рекордів Гіннеса: українець став не тільки найстаршою людиною, яка коли-небудь кидала виклик океану, але і самім бистрім. Павло Жвавою переплив Індійський океан за 55 днів, до нього цей показник був майже вдвічі більше.
Витривалість
2013-го Олексій Гуцуляк вразив світ, пробувши під снігом без одягу одну годину 8 секунд. Рекорд японського тріумфатора чоловік з Коломиї перевершив аж на 20 хвилин. Витримати допомогла тибетська техніка медитації і довгі роки загартовування. Дотримувався він і всіх вимог: висота снігового покриву не менше 70 см і повна відеофіксація


Музичне досягнення

Звичайно, співоча нація не могла обійтися і без музичного рекорду – 110 годин безперервного співу – такого книга Гіннеса ще не знала.


Тривале читання

І виявилося, що читати Кобзар українці можуть ще довше: у 2014-му студенти та викладачі Острозької Академії 19 діб безперервно читали твори Шевченка. Всього 456 годин, тому випередили досягнення мексиканців відразу на 59 годин.


Вічний рекорд

І наостанок рекорд, який вже роками тримається і який навряд чи коли-небудь поб'ють: розмах одного крила у найбільшого літака в світі Ан-225 Мрія-приголомшливі 88 метрів.

Немає коментарів:

Дописати коментар